Христо Проданов: Ниската избирателни активност е знак за протест срещу всички политически партии
Секция: ПОЛИТИКА
28 Май 2019 09:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов: Ниската избирателни активност е знак за протест срещу всички политически партии

/КРОСС/ "Не очаквахме, че ще загубим - очаквахме, че ще повишим нашите резултати. Всичко сега е въпрос на анализ - приемаме резултатите като загуба. Отчитаме, че сме единствената партия с един мандат повече спрямо 2014 година, а в абсолютна стойност имаме повече гласове. Но за загубата ни ще вземем конкретните мерки, за да не се повтаря." Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов по БНТ. По думите му на Националния съвет ще бъде направен разбор - къде са допуснати грешки. "Имаше активна кампания с държавни средства от страна на премиера през последните 15 дни. Неминуемо това е оказало влияние върху резултатите не ГЕРБ, но не е оправдание и не искам да говоря за другите. Проблемът е при нас и ще го решим", добави още той.

Проданов изтъкна, че БСП е била единствената партия, която е предложила своя реална политическа програма и я е защитила - "Визия за Европа". "Не се сещам за друга партия с програмен документ. Разговорът за Европа се въртеше на национално ниво. Ние се опитахме да говорим за европейските теми - Европа на две скорости, двойните стандарти и увеличаването на доходите, за разликите в доходите за един и същ труд, но местните ск

Скандали като "Апартаментгейт" заглушаваха този дебат", коментира Проданов. "Проблемът не е в хората, а във всички политически партии. Отчитаме най-ниската избирателна активност в Европа. Това е знак за протест срещу всички политически партии и трябва да си направим изводи за причините, поради които хората ни бойкотират", изрази мнение социалистът.