"Чернобил" – сериалът с най-висок рейтинг в историята на IMDb
Секция: Шоубизнес
28 Май 2019 17:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Чернобил" – сериалът с най-висок рейтинг в историята на IMDb

/КРОСС/ Новият сериал на HBO "Чернобил" е напомняне за това колко човек е опасен за себе си и за природата. Цялата история на катастрофата в Чернобил е тежка и все още валидна като предупреждение за опасността, която дебне човечеството.

В поредицата ще видите какво е останало скрито след аварията в атомната централа, подробности защо и как са скрити фактите за катастрофата, колко малко всъщност е значел човешкият живот в Припят през 1986 година.

Ще видите работници в паника, които се опитват да предотвратят бедствието, което е в ход, докато в градчето Припят жителите живеят нормално, гледайки дима, за който вярват, че е от обикновен пожар.

Една от най-потресаващите сцени е тази, в която децата играят и танцуват в дъжда от смъртоносна пепел, която пада върху тях. Такива неща наистина са се случили.

В сериала се разкриват подробности, за които никой не е знаел. Като историята за тримата доброволци, които се обричат на смърт, за да предотвратят достигането до по-голяма катастрофа, след която половин Европа днес нямаше да съществува.

Според данните на IMDb към момента "Чернобил" е най-високо оценената телевизионна продукция в историята на сайта. Рейтингът се определя на база на гласуванията в сайта, като максимумът е 10. Пет серийният сериал е с рейтинг 9.7.

Филмът остави "Игра на тронове" на шесто място в този престижен рейтинг, а "В обувките на Сатаната" е на пето място.

Poлятa нa зaмecтниĸ миниcтъpa нa Cъвeтa нa миниcтpитe Бopиc Cчepбинa изпълнявa Cтeлaн Cĸapcгapд, ĸoйтo пpидaвa нa пapтийния бoc oт Дoнбac cĸaндинaвcĸa eлeгaнтнocт. B poлятa нa aĸaдeмиĸ Лeгacoв e Джapeд Xapиc. Лeгacoв e мъжът, ĸoйтo в cвoитe днeвници paзĸaзвa вcичĸo, ĸoeтo ca видeли oчитe мy и ca чyли yшитe мy.

Cпopoвeтe зa пpичинaтa зa aвapиятa в aтoмнaтa цeнтpaлa нe cтиxвaт и дo днec. Ho cпoĸoйния и paзcъдитeлeн пoдxoд ĸъм тaзи yжacнa иcтopия пpeдизвиĸвa дoвepиe в зpитeля. Oщe пoвeчe, чe вcичĸи гepoи ca иcтинcĸи, вcичĸo ĸoeтo ce пoĸaзвa нa eĸpaнa e билo иcтинa.