Руският дипломат, освободен след ареста в Косово, е с тежки травми по главата
Секция: Русия
29 Май 2019 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският дипломат, освободен след ареста в Косово, е с тежки травми по главата

/КРОСС/ Руският дипломат Михаил Краснощеков - един от двамата задържани служители на мисията на ООН в Косово (ЮНМИК), който по-рано беше освободен, е бил приет в болница в Косовска Митровица с тежки травми на главата. Това съобщи главният лекар в болницата Златан Елек, цитиран от ТАСС и БТА.Той уточни, че при тях е постъпил руски гражданин, служител на ЮНМИК, който работи в региона от 20 години. Той е получил тежки травми на главата и лицето и е в отделение за интензивна терапия в болницата.

Според Елек заедно с руснака от Зубин поток е бил докаран втори пострадал. Става дума за глухоням жител на Косово, който, както се посочва, бил пребит от специалните части с ботуши и приклади.

Преди това в болницата били хоспитализирани още двама пострадали.

По-рано заместник-говорителят на генералния секретар на ООН Фархан Хак заяви за ТАСС, че задържаният в Михаил Краснощеков е в нормално състояние след освобождаването му.

Мисията на ООН в Косово осъди задържането на двама свои служители по време на въоръжена операция на косовската полиция в населената със сърби северна част на страната. Оттам изтъкнаха, че двамата са били ранени по време на акцията, която предизвика гнева на Сърбия и повиши напрежението в региона.