Танкове и бойни машини окупират пътищата ни за цял месец
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2019 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Танкове и бойни машини окупират пътищата ни за цял месец

/КРОСС/ Бойна техника превзема пътищата ни за повече от месец. Причината е, че от 28 май до 3 юли през територията на нашата страна ще преминават войски и военни машини, които ще участват в ученията "Saber Guardian - 2019", "Шабла - 2019", "Strike Back - 2019" и "Swift Response -2019".

Военните колони ще пресекат страната от гръцката до румънската граница. За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура, предупредиха от министерството на Красимир Каракачанов.

Преминаващите колони с камиони, танкове, БТР, бойни машини и артилерия ще използват полигоните в Николово и Ново село. По време на придвижването ще се ползват и места за почивка и презареждане.
Организацията за изпълнение на задълженията по поддръжка от страната-домакин за осигуряване на придвижванията на чуждестранни и съюзнически войски на територията на България ще се изпълнява от националната структура за ръководство и контрол, обясняват от министерството на отбраната.

Основният маршрут за придвижване през територията на България е ГКПП Капитан Петко Войвода - ГКПП Русе и обратно.

От Министерството на отбраната се обръщат към гражданите с молба да спазват мерките за безопасност на органите на Служба "Военна полиция", които ще ескортират колоните.