Историческият музей София открива нов информационен център
Секция: КУЛТУРА
29 Май 2019 12:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Историческият музей София открива нов информационен център

/КРОСС/ Регионален исторически музей - София  открива нов информационно-образователен център в един от своите филиали. Центърът се намира на територията на Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика". Официалното му откриване е на 1 юни 2019 г. (събота) от 10:30 ч.
Новият информационно-образователен център се намира в пределите на АККК „Сердика" - в частта му под бул. „Княгиня Мария Луиза". Той ще бъде официално открит в Деня на детето - 1 юни 2019 г. Предвидена е специална програма, представяща част от бъдещите дейности на Центъра.
Празничната програма включва серия от презентации, демонстрации и ателиета за деца. Темите са следните: римски настолни игри, мозайки, монети и монетосечене, римско облекло и въоръжение. Партньор на Музея в тяхното осъществяване е Сдружението за антични реконструкции „Mos Maiorum Ulpiae Serdicae"
Официалното откриване на новия информационно-образователен център в АККК „Сердика" е с начален час 10:30 ч. Впоследствие започват гореизброените активности, съответно от 11:00, 12:00, 13:00 и 14:00 ч.
През юни 2019 г. в новия център ще се провеждат част от заниманията на лятната програма „Ваканция в музея". След довършването на експозицията, през есента залата ще бъде отворена за посетители. Там ще се провеждат семинари, презентации и други образователни дейности.
Програма на новия информационно-образователен център за 1 юни 2019 г.:
10:30 - Официално откриване;
11:00 - Презентация на тема римски игри, адаптирани за деца, демонстрации + ателие;
12:00 - Презентация на тема мозайки + ателие;
13:00 - Презентация на тема монети и монетосечене + ателие;
14:00 - Демонстрация на римско облекло и въоръжение;
Оборудването за Центъра е осигурено с финансовата подкрепа на асоциация „Силви Вартан за България".