Ограничават движението по пътя Средногорци - Рудозем
Секция: Автомобили
29 Май 2019 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ограничават движението по пътя Средногорци - Рудозем

/КРОСС/ Утре - 30 май (четвъртък) от 12 ч. до 12 ч. на 31 май (петък) се ограничава движението по път II-86 Средногорци - Рудозем за извършването на взривни работи в участък от 100 м, при км 128, който е в средата на трасето между двете населени места. Обходният маршрут е по направлението: Средногорци - Смолян (кв. „Устово" - кв. „Райково") - Рудозем и обратно.
На 31 май от 6 ч. до 8 ч. ще бъде осигурено преминаване на всички видове моторни превозни средства през участъка чрез регулиране на движението със светофарна уредба.
В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020 г.", финансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, се реконструира 7-километровата отсечка между Рудозем и Средногорци. Инвестицията е за близо 11 млн. лв. с ДДС.
Строителните работи включват подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово съоръжение, обрушане на скалните откоси и на необходимите места ще се монтират предпазни стоманени мрежи. За допълнително укрепване на откосите е предвидено затревяване, засаждане на дървета и храсти. Основно ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.