МОСВ предупреждава: Има опасност от поройни наводнения
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2019 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МОСВ предупреждава: Има опасност от поройни наводнения

/КРОСС/ Опасност от поройни наводнения има във водосвборите на редица реки на Централна и Западна България в четвъртък и петък. Това предупреждават от МОСВ, цитирани от БГНЕС.
В Дунавския басейн от следобедните и вечерни часове на 30.05 и на 31.05 в резултат на валежи повишения на речните нива ще има в целия басейн. Значителни ще са повишенията във водосборите на реките Осъм и Янтра. В резултат на интензивни валежи има вероятност от възникване на поройни наводнения в четвъртък вечер и през нощта срещу петък във водосборите на Ерма, Искър, Осъм и Янтра. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

От вечерните часове на 30 май ще започнат повишения във водосбора на река Янтра, като по-съществени ще бъдат те във водосбора на р. Росица. По същото време значителни повишения на речните нива ще има и в Източнобеломорския басейн. В резултат на интензивни валежи в четвъртък вечерта има вероятност от възникване на поройни наводнения в горното течение на река Тунджа във водосбора на Марица.

Очаква се и повишение на нивото на река Струма.