ПП МИР: Процесите, разрушаващи семейната среда са сред основните причини за нарастващата детска агресия
Секция: ПОЛИТИКА
31 Май 2019 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПП МИР: Процесите, разрушаващи семейната среда са сред основните причини за нарастващата детска агресия

/КРОСС/ ПП МИР и нейните членове подкрепят каузите на Национална асоциация «Поход на семейството» и се присъединяват към тях не като членове на партия, а като членове на българското общество, като семейства и като отговорни към децата си родители.
Ние винаги ще се противопоставяме на фактори, разрушаващи семейната среда, защото последните 5 години сме свидетели как всеки втори брак завършва с развод. Същите показатели са видните и за двойките живеещи на семейни начала. Друг проблем, който засяга огромен брой двойки е водените помежду им войни след официалната им раздяла за попечителството върху децата, а тези войни съсипват детската психика и този процес е необратим. Процесите разрушаващи семейната среда са сред основните причини за нарастващата детска агресия.
Във връзка и в подкрепа на идеите на „Поход за семейството" ПП МИР ще организира различни форми на обществен диалог за обединяване на експертно, социално, морално както и духовно становище за подкрепа на семейството. Ще насърчим изслушване и дискусия между всички участници от подкрепящи и отхвърлящи Национална стратегия за детето 2019-2030 г. ПП МИР е за диалог и съвместно решение на въпросите свързани с нашите деца и семейства. Едностранното писане на стратегии и документи, касаещи главните действащи лица в тях е грешно и неприемливо.
В политическата ни платформа Семейството и неговото благосъстояние, както и подкрепа от страна на институциите и вероизповеданията, заема важна роля. ПП МИР смята, че за да работи правилно една социална структура е необходимо :
1. Строг подбор при наемане на социални работници, адекватно заплащане обвързано с постигнати резултати
2. Налагане на концепция за изменение на Семейни кодекс
3. Налагане на задължителна медиация, касаеща семейни спорове.
4. Засилен контрол над НПО-тата в сектора