Как да защитим Instagram профила си?
Секция: Технологии
01 Юни 2019 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да защитим Instagram профила си?

/КРОСС/ Социалните мрежи са честа атака на хакери. Каналът one minute tech представя няколко начина да защитите Instagram акаунта си. Ето кои са те:

Генерирайте сигурна парола

Използвайте комбинация от най-малко шест цифри, букви и препинателни знаци, като повечето експерти по сигурността предлагат минимална дължина на паролата от 8 знака.

Използвайте Two-Factor Authentication

При включена двуфакторна автентикация, всеки път, когато влезете в Instagram от неразпознато устройство, ще бъдете подканени да въведете защитен код на SMS заедно с потребителското си име и парола. Това може да попречи на опитите на хакери да влязат в профила ви.

Уверете се, че вашият имейл акаунт е защитен

Имейлът ви е малко като портал към онлайн профилите ви - ако някой има достъп до него, те също имат достъп до почти всичко, което сте използвали за електронната си поща. Затова се уверете, че е сигурен.

Повечето доставчици на електронна поща разполагат със системи за блокиране на нежелани опити за влизане и предлагат мерки за сигурност като криптиране на имейли и двуфакторно удостоверяване. Ако наистина искате да запазите профила си в Instagram, трябва да сте сигурни, че вашият имейл акаунт е също толкова безопасен.