Започва "Пловдив Каравана" - фестивал на пътуващи театри
Секция: КУЛТУРА
01 Юни 2019 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва "Пловдив Каравана" - фестивал на пътуващи театри

/КРОСС/ От днес до 10 юни в три пловдивски квартала ще изнасят представления над 200 артисти от пътуващи театри от Белгия, Франция, Италия и Швейцария . Проектът е част от програмата за домакинството на града като европейска столица на културата .   

Пътуващите трупи  пристигнаха на коне, с велосипеди, каравани, камиони  и пеша преди няколко дни в Пловдив и днес започват представленията им в специално създадените артистични лагери на Гребната база в район "Тракия" и в квартал "Столипиново". 

Поканата към тях отправя преди 5 години Международното обединение на близо 60 пътуващи театъра съчетало усилия за реализирането на проекта с Фондация Пловдив 2019 . 

„С изразните средства на уличното изкуство  искаме да представим  различията между нациите, но и това, което ги обединява.  Надяваме се чрез всички  истории за пътя да вдъхновим младите поколения и да им подадем ключа към по-добър живот, казва Андреас Кристоу. 

В следващите 10 дни гражданите и гостите на Плодив ще могат да присъстват  ежедневно на концерти на открито, на театрални спектакли. Ще ги забавляват също циркови артисти и комедианти, ще има и много артистични работилници. Кулминацията на „Пловдив Каравана“ ще е на 10-и юни с голям парад в центъра на града .