Съпругата на Полански срещу Тарантино
Секция: Шоубизнес
02 Юни 2019 18:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съпругата на Полански срещу Тарантино

/КРОСС/ Дългоочакваният нов филм на режисьора Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“ с Леонардо ди Каприо и Брад Пит в главните роли беше топло посрещнат на фестивала в Кан. Но не мина и без страстна критика. Възмущение от лентата изрази 52-годишната френска актриса Еманюел Сенье, съпруга на известния режисьор, носител на Оскар и Златна палма, Роман Полански. Тя изрази мнението на семейството, че Тарантино е използвал по недопустим начин личната история на съпруга й в новата си кинолента.

Във филма „Имало едно време в Холивуд“ Марго Роби се превъплъщава в холивудската актриса Шарън Тейт, съпруга на Полански по онова време. Нейната съдба е трагична, защото тя, бременна в осмия месец, е убита по особено жесток начин от сектата на серийния убиец и психопат Чарлз Менсън.

На 9 август 1969 г. Шарън Тейт е наръгана от фанатиците над 100 пъти с нож, изкормена е брутално, а по стената с нейната кръв е изписана думата „Прасе“.

Сегашната съпруга на Роман Полански обвинява Тарантино, че използва трагичната история в живота на хората, без да се допита до мнението на засегнатите и да се съобразява с чувствата им.

Осем години след трагедията с Шарън Тейт, Полански е обвинен в изнасилването на 13-годишна, делото не е приключено и до днес, а той продължава да е изгнаник от САЩ.