Световни джаз експерти се събират на единствената по рода си конференция A to JazZ Talks 2019
Секция: КУЛТУРА
06 Юни 2019 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световни джаз експерти се събират на единствената по рода си конференция A to JazZ Talks 2019

/КРОСС/Изключително интересна програма очаква всички професионалисти в областта на музиката в рамките на тазгодишната конференция A to JazZ Talks, провеждаща се в рамките на най-мащабния и разнообразен фестивал A to JazZ. Платформата за обмен на опит, която отваря врати за нови сътру дничества на международно ниво, ще се проведе на 5 юли, между 10:00 и 17:00 ч., в литературен клуб Перото в НДК.

Специално за събитието, включващо професионални дискусии, презентационни панели и менторски сесии, у нас пристигат водещи имена от Европа и САЩ с дългогодишен опит в сферата на джаза. Събитието се провежда под мотото „Път към международната сцена", а лектори ще бъдат Катрин Маквикер, Иън Патерсън, Вирго Силламаа и Улрих Бекерхоф. Модератор ще е българският пианист, композитор и продуцент Димитър Бодуров, който от 2000-та година се развива професионално в Холандия. Единствената по рода си у нас конферентна платформа ще бъде фокусирана върху всички стъпки, които един музикант следва да предприеме, за да пробие на световния пазар. Интересен акцент в програмата се явяват менторските сесии, при които всеки присъстващ ще може да води лична дискусия с лекторите по конкретни въпроси, засягащи професионалното му развитие.

Катрин Маквикер (САЩ) е директор и основател на Music Works International и има зад гърба си тридесетгодишен опит като агент, а сред имената, за чието развитие е допринесла, се нареждат Dianne Reeves, Wayne Shorter и Norah Jones. Вторият участник в презентационните панели - Вирго Силламаа (Естония) също е с изключително разнообразна сфера на дейност - изпълнителен директор е на експорт офис и център за развитие на музикалната индустрия Music Estonia, собственик и основател е на консултантска агенция Avarus, част е от Управителния съвет на European Music Exporters Exchange, както и членува в съвета на Baltic Film, Media, Arts and Communication School. Като специален гост и лектор ще се включи и Иън Патерсън (Великобритания), който е музикален критик и журналист в най-знаковото списание за джаз музика в Европа All About Jazz. Отделен панел ще има също Улрих Бекерхоф (Германия) - артистичният директор на най-голямото изложение за джаз в Европа JazzAhead!. В програмата на A to JazZ Talks е включен и презентационен панел на Национален фонд „Култура" и Столична програма „Култура" с фокус върху финансирането на творчески продукти и участия в международни форуми.
Пълната програма на A to JazZ Talks е достъпна на atojazz.bg, за повече подробности и актуални новини следете и събитието във фейсбук. Входът е свободен, но всички желаещи да присъстват е необходимо да се регистрират предварително през линка в Eventbrite. Панелите и дискусиите ще се провеждат на английски език.

Не пропускайте изключителната селекция от най-младите световни и български артисти в трите фестивални дни на A to JazZ на 5, 6 и 7 юли в Южен парк 2. Хедлайнери на деветото поредно издание на A to JazZ са новаторите Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note, а тазгодишното издание е посветено на младото поколение в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове.

A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата. A to JazZ Talks се провежда в подкрепата на Столична програма „Култура" и Национален фонд „Култура".

За повече информация, детайли и актуални новини около A to JazZ 2019 следете Facebook и Instagram, както и сайта www.atojazz.bg. Официалните хаштагове на фестивала са #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.