Академия за визуално-дигитални изкуства отваря врати в България
Секция: КУЛТУРА
07 Юни 2019 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Академия за визуално-дигитални изкуства отваря врати в България

/КРОСС/ Академия за визуално-дигитални изкуства отваря врати в България. Основатели на ARC academy са Антони Христов, аниматор за мегапроектите на Pixar и Disney, който се връща в България след 30 години в Холивуд, от които 18 години като артдиректор в Pixar, и Милин Джалалиев, който е с над 15-годишен опит в рекламата и брандинга. Двамата гостуваха в студиото на предаването „Хоризонт до обед".

ARC е символ на арка, на връзката между студентите и бизнеса. Една от думите в абревиатурата в превод от английски на български език е „отговорност" - времето на младите хора се взима отговорно, защото то е едно от най-важните нещо за тях. Това е една образователна платформа за бъдещи създатели, за развиване на креативния потенциал в сферата на digital arts fundamentals, game, branding, film и space design.

Академията стартира през есента в София Тех Парк. Основните програми са в партньорство с водещи компании. За първата година са планирани две програми, акредитирани - реклама и бранд мениджмънт. В края на обучението студентите ще получат магистърска диплома. През следващата година ще се акцентира върху гейм програмата, филм и пространствен дизайн. След приключването им студентите ще получат сертификат, ще имат портфолио, мрежа от контакти и по-голяма увереност в съответните области.

Мисията на Антони Христов и Милин Джалалиев е да създадат среда, в която младите хора да се развият в България.