Бой между ромски фамилии в Пещера, петима са задържани
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Юни 2019 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бой между ромски фамилии в Пещера, петима са задържани

/КРОСС/ Петима души са задържани в Районното управление в Пещера за нарушаване на обществения ред и побой в пещерския квартал „Луковица". На 6 юни, на улица в квартала е възникнала разпра между група мъже. Напрежението бързо ескалирало, бил е нанесен побой с дървени дръжки на инструменти на 51-годишен мъж.

Мъжът е транспортиран от екип на „Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик с фрактура в областта на крака и травми на главата, за радост без опасност за живота. Междувременно в полицията в града били получени сигнали за нанесени щети по две постройки в района, собственост на мъж и жена от „Луковица".

Потрошени са стъклопакети на прозорци от двете къщи и прилежащи постройки. От съседно жилище е установена и кражба на мобилен телефон. За изясняване на случилото се и залавяне на извършителите е сформирана група от служители на криминална и охранителна полиция, разследващи полицаи и експерт.

По разпореждане на директора на Областната дирекция на МВР в Пазарджик на място пристигнали и автопатрули от районните управления в Пазарджик и Септември, които да подпомогнат колегите си.

В резултат на предприетите действия за възстановяване на обществения ред и разследване на случилото се са задържани петима мъже между 19 и 49 години, всичките от Пещера. Полицаите установили, че стара вражда между два фамилии, живеещи в пещерския квартал е причина на конфликтите, последвани от побой и вандалски прояви.

Случаят е под наблюдението на Районната прокуратура в родопския град. Продължава работата по документиране на извършените престъпления и установяване и на други лица взели участие в извършването им.

Обстановката на територията на квартала е спокойна, на място има дежурен автопатрул.