Дензъл Уошингтън с почетната награда за цялостно творчество
Секция: Шоубизнес
07 Юни 2019 18:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дензъл Уошингтън с почетната награда за цялостно творчество

/КРОСС/ Актьорът Дензъл Уошингтън получи 47-ата награда за цялостно творчество на Американския филмов институт.Той беше приветстван на тържествена вечеря от колеги и знаменитости, сред които фигурираха Спайк Лий и Джулия Робъртс.

Двукратният носител на награда "Оскар" беше посрещнат с вълнуващо изпълнение на песента "A Change is Gonna Come" от Дженифър Хъдсън. По време на тържеството приветствия поднесоха Майкъл Джордан, Сисъли Тайсън, Антоан Фукуа и Морган Фрийман.

При връчването на отличието режисьорът Спайк Лий, който е работил с Уошингтън в четири филма, подчерта големия принос на актьора в американското кино.

"Ние сме тук, защото обичаме Дензъл. Той е символ на афроамериканската мъжественост и се нарежда до други големи имена в нашата култура - Ела Фицджералд и Майлс Дейвис. Като актьор в ролята си на Малкълм Екс, той даде най-добрата игра пред камера, снимана някога на лента!", сподели Лий.

Джулия Робъртс от своя страна си припомни, че когато се е снимала с Дензъл Уошингтън във "Версия Пеликан", тя е имала чувството, че работи с митичен член на "Бийтълс", предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА. Ненадейно в театър "Долби" се появи и Бионсе, за да отдаде почит на Мелина Мацукас, режисьорката на клипа й "Formation", отличен с "Грами".