Ангел Джамбазки: Бъдещето на малката коалиция зависи от поведението на Сидеров
Секция: ПОЛИТИКА
08 Юни 2019 09:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангел Джамбазки: Бъдещето на малката коалиция зависи от поведението на Сидеров

/КРОСС/ При всички случаи партийната субсидия трябва да бъде намалена, друг е въпросът дали ще бъде намалена с 1 лев. Според мен трябва да има таван на субсидиите, защото все пак трябва да има възможност за развитие на политическа дейност. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки по повод размера на партийната субсидия. 

,,Беше политическа грешка, че не обсъдихме този въпрос веднага след референдума'', призна той и заяви, че не е редно партиите да държат пари на влог. 

,,Трябва да има и по-строга отчетност как се харчат тези пари, трябва да има документи и фактури за всичко. Така че ние сме длъжни да дискутираме внимателно този въпрос, защото в противен случай, ако не го направим, на следващите избори ще гласуват още по-малко хора'', коментира Джамбазки. 

Евродепутатът отрече обвиненията на Сидеров, че по време на кампанията за европейските избори ВМРО е разполагала с бюджет от порядъка на 6-8 милиона лева. 

,,Това е фантастика и невъзможна сума! За 6 или 8 милиона ще направиш кампания за президент на Съединените щати. Всичко е в границите на закона при нас'', каза Ангел Джамбазки. 

По думите му враждата с лидера на ''Атака'' Волен Сидеров се дължи най-вероятно на ниските резултати, които получи партията му на изборите. 

,,Да, Сидеров технически е партньор на тази коалиция, но нейното бъдеще зависи от неговото поведение. Може и да се разделим, но би било безотговорно да развалим това споразумение заради лични взаимоотношения. В крайна сметка си има правила в групата на Обединените патриоти, които се следват'', допълни в заключение зам.-председателят на ВМРО.