Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева - прекалила с атаките си срещу Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
08 Юни 2019 15:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева - прекалила с атаките си срещу Борисов

/КРОСС/ Елена Йончева, водачът на евролистата на БСП, е отнесла доста критики от пленума на БСП за поведението си по време на предизборната кампания.

Според част от вътрешната опозиция, левицата е загубира евроизборите, заради "предозиране на критиките към Борисов" по време на кампанията, предаде Епицентър.бг.

Било отчетено като грешка това, че в цялата кампания Йончева е говорила само за корупция и се фиксирала върху личността на премиера.

В своите послания Йончева се е разминала с „основни ценности, изразяващи, идейната същност на партията” и това е придобило съществено значение в  рамките на кампанията, били част от изводите на пленума, които са залегнали и в доклада на Идейната комисия към НС на БСП.

На заседанието се чули гласове, според които с отхвърлянето на Истанбулската конвенция БСП се е отклонила от лявата идеология на партията, а ръководството тласкало партията към консерватизъм.

Критика срещу линията на "левия консерватизъм" има и в доклада на Идейната комисия към НС на БСП.  Отбелязва се, че „левият консерватизъм” не се връзва с Програмата на БСП, с "Визия за България" и с европейска Платформа "Визия за Европа.

Според критиците на Нинова идеята за "левия консерватизъм" внесла объркване сред електората на партията по отношение на ценностите, които изповядва левицата. 

Йончева не присъства на пленума. В интервю по БТВ вчера тя отхвърли критиките, че е водила  негативна кампания. Обясни, че е изнасяла само факти, които според нея, хората трябвало да знаят. Тя заяви, че на БСП и предстои много работа, за да спечели доверието на гласоподавателите. "БСП трябва да намери сили в себе се и да докаже, че може да управлява", подчерта избраната за евродепутат от листата на БСП.