Смяната на премиера на Великобритания не решава проблемите с Брекзит
Секция: СВЯТ
08 Юни 2019 15:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Смяната на премиера на Великобритания не решава проблемите с Брекзит

/КРОСС/ Мисля, че са напълно прави онези, които казват, че смяната на лидера на торите, респективно премиера, не решава проблемите с Брекзит. Наследникът на Тереза Мей ще се сблъска с абсолютно същите проблеми за бъдещите отношения на Великобритания с европейските ѝ съседи. Възможно е дори тези проблеми да се задълбочат, коментира в предаването „Събота 150“ на програма „Хоризонт“ кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов.

„Може да звучи куриозно, но сделката на Тереза Мей, отхвърлена три пъти в Камарата на общините, продължава да е напълно реален сценарий за излизане от ЕС на 31 октомври със сделка“, каза Паунов. Той допълни, че това е линията на единия от претендентите за поста на Мей – министърът на международното развитие Рори Стюарт.

„Втора възможност е предоговаряне на съществуващата сделка, но Брюксел категорично отхвърля това. Третата опция е излизане без сделка – в унисон с изявленията на Борис Джонсън, който е фаворит за нов лидер“ на торите, коментира кореспондентът на БНР в Лондон.