Симеон Славчев: Г-жа Фандъкова дължи отговори на столичани за "Графа"
Секция: ПОЛИТИКА
11 Юни 2019 14:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеон Славчев: Г-жа Фандъкова дължи отговори на столичани за "Графа"

/КРОСС/ От днес, с решение на Столична община, тролейбусната спирка в тунела на НДК е преместена от вътрешната страна на локалното платно.
След пореден пътен инцидент, от 23 март, когато спортният журналист Георги Филипов и синът му бяха пометени от автомобил, докато чакат тролея на спирката в тунела, и по настояване на общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет инж. Симеон Славчев, трасето на тролеите е преместено в локалното платно, което е максимално отдалечено от автомобилния поток.
„Цялостен ремонт на тунела на НДК е все по-наложителен и отлагането му във времето чрез работа на парче, е прах в очите на софиянци и застрашава безопасността им", коментира още инж. Славчев.
Само преди ден председател на ПП „МИР" и общински съветник поиска от Йорданка Фандъкова да поеме политическата отговорност за дефектите и грешките при ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев" като подаде оставка.
От своя страна кмета Фандъкова контрира днес в сутрешния блок на БНТ, че носи своята отговорност всеки ден и „спекулации по тази тема от политически лица няма да приеме".
„Г-жа Фандъкова не дължи отговор на мен, а на столичани. Като общински съветник представлявам гражданите на София и отговорите и най-вече отговорността, която Фандъкова трябва да поеме я дължи не на мен, а на столичани. Аз не критикувам личността Фандъкова, а политика Фандъкова, която олицетворява модела на управление на ГЕРБ в София.
„Бягането от отговорност и заклеймяването на всеки, който защитава интересите на София и нейните жители не е нито морално, нито нормално поведение в политиката", заключи инж. Симеон Славчев.