Кристина Сидорова: БСП ще тръгне обединена към местния вот
Секция: ПОЛИТИКА
12 Юни 2019 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кристина Сидорова: БСП ще тръгне обединена към местния вот

/КРОСС/„За да има нормална политическа система, трябва да има нормално финансиране на партиите. Трябва да има редукция - сегашната сума е много голяма, но сумата от 1 лев оставя партиите зависими от едрия капитал". Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Кристина Сидорова в БСТВ. Тя обясни, че почти в цяла Европа партиите се издържат от държавни субсидии и членски внос.

„Когато с действията си за 10 години си съсипал БДЖ и това дружество ти е било последната грижа - да се качиш на влака и да го подкараш в името на ПР-а е толкова тъжно и жалко за държавата ни", констатира Сидорова. Тя изтъкна още, че в парламентарната антикорупционна комисия, където е заместник-председател, постъпват сигнали за корупционни престъпления ежеседмично - по думите ѝ те са на ниво общински администрации, държавни агенции и други. „Ние можем само да ги препратим към компетентните органи. Корупция има навсякъде, на всяко ниво", допълни народният представител.

Сидорова коментира и протестите на медицинските сестри в страната. Тя припомни, че специалистите протестират заради ниското заплащане. „Медицински сестри няма, защото избират да работят в чужбина, защото заплащанията в България са равни на минималната работна заплата или са малко над нея. Това е обида за труда на медицинските сестри", изрази мнение Сидорова.

По повод предстоящия Конгрес на БСП, народният представител коментира: „Вярвам, че наесен ще имаме повече кметове. След задълбочен анализ и отчитане на грешките, вярвам, че след Конгреса БСП ще тръгне обединена към местния вот. Ще има, разбира се, и остри реплики, но това е нормално за нас - БСП е демократична партия. Важното е репликите да се разменят в залата, а не по медиите".