Григор Димитров: Искам да оставя следа в спорта
Секция: СПОРТ
13 Юни 2019 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров: Искам да оставя следа в спорта

/КРОСС/ Първата ракета на България в тениса Григор Димитров, австриецът Доминик Тийм, руснакът Карен Хачанов, швейцарецът Стан Вавринка и испанецът Фернандо Вердаско участваха във фотосесия за списание Gio. Освен снимките те отговориха на по няколко въпроса.

"Определено искам да съм оставил някаква следа в спорта. Не от гледна точка на рекордите... това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали", каза Димитров пред списанието.

Освен това 28-годишният хасковлия повтори за пореден път какви са целите му в тениса.

"Просто сме добри в това, което правим, но всички ние също трябва да се справяме с проблемите си извън корта. Имам своите демони, очаквания... Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати, и като шампион от турнира от Големия шлем", заяви Григор.

"Не знам кои са оръжията ми на корта. Бих искал да кажа, че това са някои удари, но мисля, че основното е как използваш тялото си - движението и ловкостта. Да преследваш различни топки, да вземаш правилните решения. Тялото ми е най-голямото ми предимство, защото когато излезеш на корта, въпреки че тенисът е много ментален спорт, трябва да използваш физическото си състояние", разкри Димитров.

Българинът каза, че от тенисистите от миналото би искал да се срещне на корта с Бьорн Борг и Джон Макенроу, а от жените - с Щефи Граф.