Българската банка за развитие отбелязва 20-тия си юбилей с международен икономически форум
Секция: ИКОНОМИКА
13 Юни 2019 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българската банка за развитие отбелязва 20-тия си юбилей с международен икономически форум

/КРОСС/ Международният икономически форум на Българската банка за развитие под наслов „Пътища за партньорства" ще се проведе на 18 юни от 10 часа в хотел „Хилтън". Провеждането на Форума тази година ще мине под знака на 20-годишния юбилей на банката. ББР Форум 2019 ще пренесе в София европейската дискусия по програмата InvestEU и бъдещия й потенциал в региона на Югоизточна Европа.
Ще бъдат обсъдени практическите аспекти на програмата, новите бизнес модели и възможностите за регионални партньорства.

Говорители ще бъдат министърът на икономиката и принципал на ББР Емил Караниколов, главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, представителят на Европейската комисия г-ца Флорентин Хопмайер, член на Кабинета на вицепрезидента Юрки Катайнен с ресор „Работни места, инвестиции, растеж и конкурентоспособност", Яцек Трушчински от Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси" (DG ECFIN) на Европейската комисия, Марсел Рой - Генерален секретар на Европейската асоциация на публичните банки и агенциите за развитие (EAPB), Карло Монтичели - Вицегуверньор в Банката за Развитие към Съвета на Европа, Андреас Бейкос - Ръководител на представителството на Европейската инвестиционна банка в България.
Дискусията ще разгледа важни въпроси за работата на банките за развитие в контекста на Многогодишната финансова рамка на ЕС 2021-2027. Основните са: как чрез съвместни проекти ще се подпомогнат стратегическите цели на икономиките и развитието на инфраструктурата и как най-голям брой сектори и региони може да се възползват от европейските средства чрез гаранционната програма „InvestEU".