ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в област Монтана
Секция: ИКОНОМИКА
13 Юни 2019 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в област Монтана

/КРОСС/ Ръководството на ЧЕЗ Разпределение проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Монтана. Домакин на срещата беше заместник-областният управител Нина Петкова. По време на срещата бяха представени реализираните от компанията инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите ѝ за 2019 г.

През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение инвестира в област Монтана 2,9 млн. лв. Съществена част от средствата бяха вложени в автоматизация на електропроводи. Инсталираните автоматизирани устройства дават възможност за много по-бърза локализация на аварии и реакция при нужда. Чрез тях се отделят засегнатите участъци от мрежата и за по-голямата част от клиентите, които се захранват от електропровода, електрозахранването се възстановява незабавно. В реконструкции и модернизация на мрежа ниско напрежение през 2018 г. компанията вложи над 900 хил. лв. Извършена беше рехабилитация на въздушни и кабелни линии средно напрежение за 436 хил. лв. за подобряване на електрозахранването в общините Георги Дамяново, Чипровци и Вършец. През миналата година ЧЕЗ Разпределение стартира и монтирането на дистанционно обслужвани електромери. В град Лом бяха монтирани 13 000 устройства, които осигуряват поглед върху мрежата в реално време.

През настоящата година ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира в подобряване на качеството на електрозахранването в област Монтана. Чрез реконструкция, ремонт и хидроизолация на съоръжения ще бъде повишена сигурността на електрозахранването в Берковица, Чипровци и Вършец, както и в селата Песочница и Черешовица в общ. Берковица. Реконструкция и модернизация на мрежи ниско напрежение ще извърши дружеството в селата Комощица, Замфир, Долно Белотинци, Громшин, Горна лука и Доктор Йосифово. Рехабилитация на мрежа средно напрежение ще подобри качеството на електрозахранването в гр. Лом.