Терапия с кислородни коктейли за здраве и тонус
Секция: Здраве
14 Юни 2019 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Терапия с кислородни коктейли за здраве и тонус

/КРОСС/ Здравословният начин на живот придобива все по-голяма популярност и води до такива вкусни и полезни напитки като кислородните коктейли, пише bg-damma.

За да се възстанови кислородният дефицит в организма на съвременния градски човек, водещ предимно заседнал начин на живот, се използва един много ефикасен метод – кислородната терапия. Една от нейните разновидности е употребата на кислородни коктейли.

Те заемат все по-голямо място в лечението и профилактиката на различни заболявания на храносмилателните органи, повишават имунитета и съпротивителните сили на организма в борбата им със сезонните заболявания. Ускоряват образуването на колаген и еластин, които са ключът към младостта на кожата. Напитките понижават глада, изгарят мазнините бързо и ефективно в борбата със затлъстяването.

Ползата от кислородните коктейли се забелязва веднага – кожата на лицето става свежа и чиста, човек усеща прилив на сили и енергия, подобряват се сънят, паметта и работоспособността.

Все пак лекарите съветват кислородните коктейли да не се употребяват повече от 3 пъти дневно, в порции от по 250 – 300 мл. За децата са достатъчни 2 порции – сутрин и вечер. Курсът на обогатяване с кислород трае около 1 месец. След това е нужно да се направи малка почивка в рамките на 2 – 3 седмици.