Заради буквена грешка Тръмп "прекръсти" принц Чарлз на "принц на китовете"
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Юни 2019 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заради буквена грешка Тръмп "прекръсти" принц Чарлз на "принц на китовете"

/КРОСС/ Буквените, правописни и синтактични грешки на Доналд Тръмп в постовете му в Туитър вече не могат да се преброят, но тази, която направи днес, може би ще остане една от най-прочутите му, предаде Франс прес.

Разказвайки с кои чужди лидери е имал в последно време срещи, Тръмп написа в Туитър:

"Говоря всеки ден с чужди правителства. Съвсем наскоро срещнах английската кралица, принца на китовете, британския премиер, френския президент и полския президент".

Странният "принц на китовете", който се появи в туита на Тръмп, всъщност е британският престолонаследник Чарлз, който е принц на Уелс. Титлата му беше "сменена" от Тръмп заради буквена грешка. На английски Уелс се пише Wales, а китове - whales.

Малко след появата на туита с грешното изписване, той беше изтрит от Тръмп и заменен с вярно изписаната дума, но потребителите на социалните мрежи вече бяха започнали да се шегуват с допуснатата грешка. 

Тръмп се срещна с принц Чарлз по време на визитата си във Великобритания от 3 до 5 юни. За тази среща миналата седмица Тръмп каза, че двамата са разговаряли час и половина вместо предвидените 15 минути. Принцът говорил през повечето време и разговорът бил посветен на климатичните промени, разказа Тръмп.