Вицепрезидентът: Забравихме да общуваме с душите си
Секция: Здраве
14 Юни 2019 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът: Забравихме да общуваме с душите си

/КРОСС/ „Свикнахме да общуваме помежду си чрез електронните устройства и забравихме да общуваме с душите си. Нека си дадем общението, че няма да бъдем каменни хора.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри във Варна XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който за поредна година се провежда под неин патронаж.

Вицепрезидентът подчерта, че събития като този фестивал връщат вярата в човешките добродетели, в човеколюбието. „Да забравиш себе си в грижата за другия, да бъдеш полезен, да бъдеш приятел, да бъдеш силен заради себе си и заради другите. Това не са фрази, изпразнени от съдържание, и Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми го доказва“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът заяви, че днес живеем в тревожен свят, в който има много агресия, омраза и отрицание. По думите на Илияна Йотова желанието да отхвърлиш надделява над желанието да приласкаеш. „Нека не позволяваме това да се превърне в норма на поведение и отношение към света и хората“, призова вицепрезидентът.

Илияна Йотова благодари на организаторите на фестивала – Българският червен кръст и Медицински университет-Варна, на техните съюзници и приятели от цял свят. „Имаме нужда да си подаваме ръце, да бъдем заедно и в добро, и в зло, да се опитаме да разберем другия, да погледнем през неговите очи“, изтъкна вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочи, че в богатата фестивална програма зрителите ще изгледат филми, правени от хора с любов за хора. „Ще съпреживеем пъстра палитра от емоции, ще се докоснем до човешки съдби от всички точки на Земята, ще съпреживеем трагизъм и героизъм“, отбеляза вицепрезидентът.