Йогата като начин на живот
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Юни 2019 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йогата като начин на живот

/КРОСС/ Международният ден на йогата през 2019 г. ще се празнува в 39 града и 3 села в България. В него ще се включат едни от най-добрите български и чуждестранни учители, които ще демонстрират практики при отворени врати за всички заинтересовани. Събитието започва на 16 юни от 10:00 часа в Националния дворец на културата.

Всички учители са сертифицирани и специално подбрани. Очаква се събитието да се посети и от посланика на Индия.

Пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Българската федерация по йога Анна Бакалова обясни, че идеята на събитието е повече хора да се запознаят с практиките, а тези, които вече са запознати, да се усъвършенстват.

„Йогата не е само в студиото, но е и начин на живот“, заяви Анна Бакалова.

В България има два вида образование, свързано с този вид спорт. Единият се нарича следдипломна квалификация по йога и представлява 650 присъствени часа и над 1000 домашни занимания. Преподават се и предмети като анатомия, физиология и биохимия. От 2 години в НСА има и висше образование по йога.

„Целта е НСА да ни подготви по-дълбоко за това ние да познаваме тялото, частите му и психологията му, за да бъдем възможно най-полезни на нашите практиканти“, сподели студентката Олга Божкова в „България сутрин“.