Гостоприемният Боровец открива летния си сезон, ясни са акцентите за юли и август
Секция: Туризъм
14 Юни 2019 18:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гостоприемният Боровец открива летния си сезон, ясни са акцентите за юли и август

/КРОСС/ На 15 юни официално се открива летният сезон на Боровец.

Всички хотели имат готовност да посрещнат любителите на планината. Капацитетът в курорта е 6800 легла, почти всички „работят“ не само по време на снежните месеци, но и през лятото, разказа в ефира на Радио София Благовестка Томова – председател на Съюза на хотелиерите.

Някои от акцентите в предстоящата програма е свързана с откриването (утре), през юли е народният събор „Магията на Рила“ (5-7.7.), който ще събере фолклорни певци и танцьори, майстори занаятчии, билкари и художници, Чакъровите тържества са от 19 до 20 юли. 
През август (8-11) Боровец за пръв път организира събитие, което ще привлече и обедини мотористи и автомобилисти от Балканите. Ще има най-различна по жанр музика на няколко сцени.

След това (15-21 август) са тържествата по повод празника на град Самоков. Боророк е на 21 август.

Боровец е атрактивно място и през зимата, и през лятото – потвърди Александра Айвазова от "Бороспорт". През топлото време има особено много забележителности и активности в курорта, които привличат посетители и участници. 
Осем трасета с различна трудност очакват почитатели на планинското колоездене. Има и крос кънтри и фамилно трасе, подходящи за сели семейства.

Домакините са подготвили пешеходни турове до природни забележителности (до Мусала, Мальовица, до хижи и езера). Разработени са и по-кратни маршрути, които се извървяват за час-два. Не са забравени хората, които обичат скалното катерене. Привлекателният за децата Въжен град тази година има и нови елементи.

Утре, в деня на откриването, ще има преференции и безплатни активности.

Александра Айвазова напомни, когато тръгваме, с дрехи, храна и техническо обезпечаване да се съобразяваме с планинските условия.