Непознати факти за морската храна
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Юни 2019 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Непознати факти за морската храна

/КРОСС/ Няма съмнение, че рибата и морските деликатеси са жизненоважни за организма - най-вече благодарение на протеините и стимулиеащите мозъка и цялото тяло вещества, които съдържат. Яденето на морски дарове помага да се предотвратят около 54 000 смъртни случая от сърдечни заболявания и инсулт всяка година, съобщават от foodpanda. Вижте още непознати факти за морските дарове и защо те трябва да присъстват в седмичното ви меню.

  • Всяка риба има различен вкус, качество и начин, по които да се приготвя.
  • Когато избирате морска храна се насочвайте към така наречените устойчиви деликатеси, , което означава, че са уловени или отглеждани по екологосъобразен начин.
  • Това, че някой риби са евтини не означава, че не са вкусни или с недобро качество. Костур и акула са достъпни, полезни и вкусни риби.
  • Скумрия, акула и риба меч съдържат живак, но в умерени количества на консумация не може да ви навреди.
  • Червените риби са едни от най-ценните в Персийския залив, както за търговците, така и за любителите на риболова, но поради години на прекомерен риболов сега има план за управление.
  • Месото от раци е с високо съдържание на витамин В12.
  • Средно в Европа се консумира по-малко от една порция морски дарове на седмица.
  • Можете да разберете дали рибата е прясна и готова за консумация, като я поставите в съд с вода. Ако рибата остане плаваща, това означава, че е била уловена наскоро и прясна за ядене.
  • Съществува традиция на индианците, която не позволява консумацията на черупчести мекотели през месеците, които съдържат буквата „р“.