Отборът на България загуби от Япония в Лигата на нациите
Секция: СПОРТ
16 Юни 2019 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отборът на България загуби от Япония в Лигата на нациите

/КРОСС/ България допусна загуба с 2:3 гейма от Япония във втората си среща от турнира от Волейболната лига на нациите във Варна.

След тази среща националите ни имат три победи и пет загуби и 8 точки в актива си.

Победата бе трета за Япония в надпреварата, като азиатците имат 5 загуби и 8 точки.

  Силвано Пранди направи три промени в стартовия състав на България в сравнение с вчерашния двубой с Австралия. За България срещата започнаха Георги Братоев, Красимир Георгиев, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Розалин Пенчев, Цветан Соколов и либеро Владислав Иванов. 

Срещата започна изключително оспорвано, а резулататът, който до първото техническо прекъсване бе изравняван 7 пъти, се движеше точка за точка

 След грешка на японците при изпълнението на начален удар България взе първата част с 25:22.

  В началото на втората част японците влязоха по-добре и поведоха с 3:0. След 7:4 за Япония националите ни реализираха 4 поредни точки и не само изравниха при 7:7 със страхотна блокада, но и поведоха с 8:7 след успешна атака на Мартин Атанасов

След 18:12 за Япония националите ни направиха серия от четири поредни точки и намалиха пасива си до само 2 точки - 16:18. В края на гейма обаче Япония показа страхотна игра в атака и защита и реализира пет поредни точки и поведе с 24:18. Гостите спокойно затвориха втората част с 25:19 след грешка на Тодор Скримов при изпълнение на начален удар.

 В началото на третата част след две изравнявания България поведе с 4:2, но допусна изравняване при 4:4. Последва серия от три поредни точки на националите ни, най-вече заради страхотната блокада на българите, и те поведоха с 7:4, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:6 за домакините. Японците веднага изравниха при 8:8, но България успя да си върне авансът от 2 точки - 10:8.

След 12:11 за България националите ни отбелязаха четири поредни точки, две от които от начален удар на Николай Учиков и поведоха с 16:11 при второто техническо прекъсване. След прекъсването българите показаха най-добрите си оръжия в атака и на блокада и дръпнаха със 8 точки при 23:15 и спокойно взеха третата част с 25:16.

Домакините започнаха много добре четвъртата част и поведоха с 3:1, но допуснаха изравняване при 5:5 При второто техническо прекъсване резултатът бе 16:10 за азиатците. След прекъсването резултатът се движеше точка за точка до 15:20 за гостите, след което Япония реализира три поредни точки и поведе с 23:15. Националите ни успяха в края да отбележат три поредни точки, но Япония успя да вземе гейма с 25:19 и всичко щеше да се реши с тайбрек.

Тайбрекът започна с две равенства, след които гостите поведоха с 2 точки при 4:2, но националите ни изравниха веднага резултата. Последваха три изравнявания на резултата, а при смяната на игралните полета гостите водеха с 8:7.След неуспешна българска атака японците поведоха с 3 точки при 13:10, но домакините изравниха при 14:14. Последваха 5 изравнявания на резултата, а японците се оказаха по-съобразителни и успяха да измъкнат тайбрака с 21:19 и съответно мача с 3:2.

Днес са последните срещи от турнира. От 17.00 играят Австралия и Япония, а от 20.40 часа е срещата между България и Италия.