Обиколката на Витоша завърши с рекорд при колоездачите
Секция: СПОРТ
16 Юни 2019 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обиколката на Витоша завърши с рекорд при колоездачите

/КРОСС/ За пръв път в историята на Обиколката на Витоша тя беше обиколена за по-малко от 4 часа с велосипед, като се стигна до рекорд в тазгодишното издание. Победител стана Александър Алексиев, който финишира за 3.55:44 часа. Той подобри с близо четвърт час собственото си най-добро постижение.

За Алексиев това е трета победа от три участия в надпреварата.

При жените победи Христина Козарева. Тя победи втората с 26 минути, а освен това остана само на 52 секунди от върховото постижение при дамите. Победителите в двете категории за от клуб "Велораптор".

"Щастлив съм с третата победа при третото си участие тук. Защитих титла от миналото лято, но по-важното е че завърших под 4 часа. Бях си поставил за цел 3.45 ч., малко не достигна, но ще оставя този рекорд за следващата година. От Мъглиж съм и в последно време се насочих към планинските колоездачни състезания", каза след състезанието Алексиев.

"Изненадана съм от голямата разлика, с която победих. Това е осмото ми участие, толкова са ми и титлите. Можех да финиширам и по-бързо, но на три пъти падах, за щастие без сериозни последици", каза Козарева, която завърши за 5.13:03 ч.

Бегачите ще финишират тази сутрин.