Туризмът в Шри Ланка се възражда след атентатите
Секция: Туризъм
16 Юни 2019 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туризмът в Шри Ланка се възражда след атентатите

/КРОСС/ Потърпевшата туристическа индустрия в Шри Ланка се опитва да привлече посетителите обратно на своите плажове, които бяха изоставени след смъртоносните бомбени атаки на Великден. Същевременно собствениците на хотели свиват цените и предлагат промоции на ключови пазари като Русия, предава Investor.bg.

Туризмът, който носи около 5% от брутния вътрешен продукт на Шри Ланка, намаля, след като ислямисти на 21 април бомбардираха луксозни хотели и храмове, убивайки 250 души, включително 40 чужденци.

Великобритания, Индия и Съединените щати са сред страните, които издадоха туристически предупреждения за Шри Ланка, остров, известен със своите плажове, антични будистки храмове и красиви хълмове, който Lonely Planet избра за топ дестинация за 2019 г.

Тези предупреждения доведоха до вълна от анулирани нощувки и спад на резервациите точно по време на старта на доминирания от мусони сезон.

За да стане отново атрактивна туристическа дестинация, Шри Ланка домакинства международни спортни събития и въведе изискване за минимален брой хотелски нощувки. Държавната авиокомпания SriLankan Airlines предлага специални оферти и промоции заедно с правителството.

Някои хотели се отказват от таксите за еднодневните пътувания, а на групите се предлага безплатен превоз от и до летището.