Татуировки - изгорени на слънце - най-лошата тенденция
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Юни 2019 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Татуировки - изгорени на слънце - най-лошата тенденция

/КРОСС/ Периодично в Интернет пространството се появява някаква тенденция, която има много последователи. Спомняте ли си как в мрежата се изпълни с клипчета на хора, които се заливаха с кофа с лед или "канеленото предизвикателство"? Сега се шири тенденцията на изгорените от слънцето татуировки. Това, според кожните специалисти, е една от най-лошите и вредни моди.

За да си направи човек такава татуировка, той слага лепенка в исканата от него форма някъде върху тялото си и после ляга под силното слънце без слънцезащитен крем. Вследствие на това кожата на цялото му тяло почервенява или почернява, само мястото с лепенката остава бяло и след премахването на пластира се оформя странната татуировка.

Последователите на тази тенденция си мислят, че това е страхотно лятно забавление, но много грешат.

"Хващането на тен и излагането на слънце без защитен крем е опасно за здравето. Това е знак, че кожата е получила ултравиолетово облъчване с потенциал, който може да промени клетките така, че да доведе до риск от развиване на рак на кожата или преждевременно стареене на кожата", казва д-р Рейчъл Назарян - дерматолог, пред Health.

Тя е категорична, че лепенето на пластири по кожата за постигането на желания ефект е също опасно и не бива да се практикува. Затова не се поддавайте на вредната тенденция, а всеки ден използвайте слънцезащитен крем. Всеки ден, без изключение!