Стефанос Циципас: С удоволствие се потапям в света на фантазиите
Секция: СПОРТ
16 Юни 2019 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Стефанос Циципас: С удоволствие се потапям в света на фантазиите

/КРОСС/ Мечтател и едновременно с това здраво стъпил на земята младеж - това е Стефанос Циципас. Най-популярният от новата вълна тенисисти е не само номер 6 в световната АТП ранглиста, но и още по-напред в сърцата на женската част от почитателите на тениса по света. За съжаление на неговите фенове в Холандия, мечтателя-реалист, за какъвто Циципас се самоопределя, претърпя загуба още на старта на участието си в тенис турнира на трева "Либема Оупън" в 'с Хертохенбос. 

20-годишният талант, в чиито вени тече, колкото гръцка, толкова и руска кръв и който се сочи за трудно победим и изключително неприятен съперник на корта дори, и от тенис звезди от ранга на Федерер, Надал и Джокович, с удоволствие разговаря с представителите на медиите в 'с Хертохенбос. На въпроса "Какви са целите му до края на този сезон?", Циципас отговори така: 

- Най-хубаво ще бъде, ако успея да си осигуря участие във финала на АТП тура, т.нар. "турнир на осемте топ играчи на сезона". Разбира се, както всеки играч и аз мечтая да спечеля турнир от Големия шлем, но това няма как да се случи просто хей така. Със сигурност няма да е лесно да го направя, докато играчи като Федерер, Надал и Джокович са в схемите на тези турнири. Това ще изисква максимума на това, което съм способен. Дори ще трябва да надскоча себе си, за да успея.