Михаил Иванов с покрит норматив за Европейското първенство до 23 г. в Швеция
Секция: СПОРТ
17 Юни 2019 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михаил Иванов с покрит норматив за Европейското първенство до 23 г. в Швеция

/КРОСС/ Михаил и Тихомир Иванови - Спортни таланти на „Еврофутбол", взеха участие на силния турнир по лека атлетика „Самарско знаме", който се проведе на 15.06 в Стара Загора. 21-годишният Михаил постигна личен резултат от 215 см, което е и покрит норматив за Европейското първенство в Йевле, Швеция от 11-ти до 14-ти юли. Тихомир преодоля 219 см и остана на второ място след Андрей Скабейка с 223 см. 24-годишният плевенчанин направи един неуспешен опит на тази височина и още два на 226 см.
Християн Стоянов също постави личен резултат на 1500 метра на турнира, като се поздрави с 3-то място. Параатлетът ни постигна 3:51,61 мин, което е с повече от 4 секунди от предишното му най-добро постижение. Първи е Иво Балабанов и 3:45.4 мин.

Две от талантливите ни таекуондистки - Радина Борисова и Александра Георгиева, спечелиха златните медали във възрастовите си групи на турнира Дупница Оупън на 15-ти юни. Радина надигра във финала представителка на Гърция с 26:6, а Александра надделя над опонентката си с 4:0.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Михаела Чепишева, участва на турнира за юноши и девойки под 17 г. по бадминтон в Нови Сад - кръг от европейската верига. 14-годишната ни състезателка от Първомай отпадна във втория кръг от Николе Ветор от Унгария с 1:2 гейма. От 2-ри юли Михаела ще участва на Балканиадата под 19 г. в Анкара, Турция.