Следи от динозаври на 100 милиона години откриха в Китай
Секция: Наука
17 Юни 2019 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Следи от динозаври на 100 милиона години откриха в Китай

/КРОСС/ Съвместна американско-китайска изследователска група обяви, че е открила четири вкаменелости от динозаври в източната китайска провинция Дзянсу, които са почти на 100 милиона години, съобщи агенция Синхуа.
Според групата, отпечатъците, намерени в живописна местност на планина край град Сини, могат да помогнат за изучаване на разпространението и еволюцията на динозаврите, принадлежащи към периода креда.

"Отпечатъците на динозаврите първоначално са объркани за тези на Ли Цунсяо (858-894), известния генерал от късния период на династията Тан (618-907) и тигъра, с когото се е сражавал", казва един от изследователите Син Лида.

Той добави, че "три пръста на две следи от завроподи са били загубени през годините," и затова техният вид наподобил първоначално на учените на човешки крак. Сега изследователите работят с местните власти за защита на рядкото откритие.

Проучването е проведено от китайски и американски палеонтолози. Резултатите от техните изследвания са публикувани в научното списание Geological Bulletin of China.