Спешна помощ: Удареният от мълния мъж е бил в изключително тежко състояние
Секция: Здраве
18 Юни 2019 10:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спешна помощ: Удареният от мълния мъж е бил в изключително тежко състояние

/КРОСС/ Мъж почина снощи в София след като беше ударен от мълния. Човекът разхождал кучето си в столичния квартал "Люлин 6" когато се случил инцидентът. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска заяви в Сутрешния блок на БНТ, че мъжът е транспортиран по най-бързия начин в "Пирогов", но състоянието му е било много тежко.
Снощи в 20.17 минути в Спешна помощ получили сигнал за мъж, ударен от мълния в "Люлин 6". Линейката е пристигнала на място за 8 минути.

Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП: Момчето е било с жизнени функции, но в тежко състояние. По най-бързия начин е транспортиран в "Пирогов". През целия път на транспортирането са извършвани реанимационни действия, но буквално преди вратите на "Пирогов" е издъхнал. Явно е било много тежък инцидент. Ударът е бил изключително тежък. Аз не съм чувала такова нещо да се случва в града, но за съжаление винаги има първи път.

Сунгарска заяви, че това е втори инцидент за два дни. В неделя 38-годишен мъж, който е ловил риба в язовир "Искър" също е ударен от мълния. Това е станало при изваждането на лодката на брега. Мъжът е загинал на място.