Тристранката обсъжда намаляването на ДДС за храните и лекарствата
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юни 2019 08:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тристранката обсъжда намаляването на ДДС за храните и лекарствата

/КРОСС/ Бизнес, синдикати и държава ще дискутират днес предложените от правителството законови промени, с които отпада списъкът с предприятия, забранени за приватизация.

Министърът на икономиката Емил Караниколов поиска да чуе становищата в Тристранния съвет по законопроекта, но пред депутатите в Ресорната парламентарна комисия обяви, че се отказва от намерението Агенцията за приватизация и тази за инвестициите да се слеят в нова мегаструктура за контрол на държавните дружества.

Караниколов увери, че предвиденото отпадане на забранителния списък с предприятия за приватизация няма да отвори вратата за разпродажба на ключови държавни активи, за което се опасяват от КНСБ и каза, че с предлаганите текстове се забранява приватизацията на всички държавни дружества без изричното разрешение на НС:

„Целта е да се забрани приватизацията, тъй като се създава и едно неразбиране и напрежение. Аз съм готов да се откажа от тази моя идея".

Тристранният съвет ще разгледа и предложения законопроект на БСП за намаляване на ДДС-то на брашното и изделията от брашно, мляко, яйца и сирене от 20% на 5% и на лекарствата на 9%.

Снимка Архив