Летен театрално-музикален фестивал в „Нов театър" НДК
Секция: КУЛТУРА
19 Юни 2019 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Летен театрално-музикален фестивал в „Нов театър" НДК

/КРОСС/ „Нов театър" НДК стартира първото издание на „Летен театрално-музикален фестивал", който ще се проведе през целия месец юли. Любителите на театралното и музикално изкуство ще бъдат зарадвани с една вълнуваща алтернатива на културния живот в София. Известни творци - актьори, режисьори и драматурзи, както и проспериращи и амбициозни млади таланти, обединяват усилията си в създаването на атрактивния „Летен театрално-музикален фестивал".
Жителите и гостите на София ще имат възможност да се насладят на театрални спектакли, които са изкушени от музикалното изкуство и са с подчертана музикална насоченост. Фестивалът представя също и концерт-спектакли на талантливи млади изпълнители, както и рок-група „Епизод". В програмата са включени видеозаписи на мюзикъли като „Исус Христос суперзвезда", „Чикаго", „Зоро" и други създадени от Националния музикален театър.

Присъстват също филми с подчертано музикално присъствие, „Малка нощна приказка" с участието на Тодор Колев, както и документалните - за живота и творчеството на Михаил Белчев - „Един живот песен" и „Процесът „Чикаго", за създаването на мюзикъла „Чикаго". „Летният театрално-музикален фестивал" ще срещне зрителите с най-новия спектакъл на „Нов театър" НДК - „Котка върху горещ ламаринен покрив" на Т. Уилямс и музиката на Дж. Гершуин и Нина Симоне и харизматичното участие на Йоана Буковска-Давидова. Премиера ще има спектакълът на Мира Радева и Ал. Кипров - „Мъжете на Едит Пиаф" с музиката на Едит Пиаф. Премиера ще има и концерт-спектакъла на „Епизод" по романа на Неда Антонова и музиката Симеон Христов. Ще ви срещнем с авторският спектакъл на Недялко Йорданов „Две жени без да се смята мъжът" по музика на Хайгашот Агасян. От театралните спектакли програмата включва още: „Отворена брачна двойка" със специалното участие на Мая Бежанска, Пьотр Кшемински и др., композитор - Дони; „Невъзможна любов" от Роси Русева и музика Жоро Стоев; „Два билета за Париж" с режисьор Робин Кафалиев и др.

Програмата на фестивала можете да видите тук: http://newtheatre.bg/