Гладна полярна мечка се разхожда в центъра на руски град
Секция: Русия
19 Юни 2019 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гладна полярна мечка се разхожда в центъра на руски град

/КРОСС/ Гладен полярен мечок е забелязан в покрайнините на руския индустриален град Норилск, на стотици километри от естественото му местообитание, съобщиха властите.

Снимки на видимо изтощеното животно, което се движи по пътищата на арктическия град в търсене на храна, бяха широко разпространени в социалните медии, съобщи АФП."Мечокът все още се разхожда около местна фабрика, наблюдаван от полицията и службите за спешна помощ, които осигуряват неговата безопасност и тази на гражданите", заяви официалният представител на службите за опазване на околната среда Александър Коробкин.

Мечката е забелязана за първи път в неделя вечер в индустриална зона североизточно от центъра на Норилск, уточни Коробин. Екип от специалисти ще пристигне в четвъртък, за да прегледа животното и да реши съдбата му.Полярните мечки все повече се скитат близо до населените от човека райони в Северна Русия, тъй като изменението на климата и регионалното развитие засягат собствените им местообитания и запасите им от храна. За първи път полярна мечка е открита толкова далеч от леда.Полярните мечки все повече се скитат близо до населените от човека райони в Северна Русия, тъй като изменението на климата и регионалното развитие засягат собствените им местообитания и запасите им от храна. За първи път полярна мечка е открита толкова далеч от леда.

Снимка Гардиън