ЧЕЗ Разпределение инвестира в подобряване електрозахранването на област Плевен
Секция: ИКОНОМИКА
19 Юни 2019 12:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ Разпределение инвестира в подобряване електрозахранването на област Плевен

/КРОСС/ Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Плевен. Домакин на събитието беше областният управител Мирослав Петров. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г.

През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение инвестира над 3 млн. лв. в подобрения на мрежата в област Плевен. Компанията извърши реконструкция на подстанция Долна Митрополия за 326 000 лв. Основно перо в инвестиционната програма беше автоматизация на електропроводи в региона. Автоматизираните съоръжения дават възможност за управление на мрежата от разстояние. Чрез тях се изключват само повредените участъци и се минимизира броят на засегнатите клиенти при евентуални аварии, като качеството на услугата многократно се повишава. Компанията вложи и 200 000 лв. в рехабилитация на кабели средно напрежение в Плевен, Кнежа, Червен бряг и Койнаре. Реконструкции на мрежи ниско напрежение за 300 000 лв. бяха извършени в Червен бряг и Пордим, както и в села от общините Плевен, Червен бряг, Никопол и Левски. ЧЕЗ Разпределение изгради нов трафопост в Червен бряг за 133 000 лв.

През настоящата година дружеството монтира 7800 дистанционно обслужвани електромери в Червен бряг. Тези електромери осигуряват поглед в реално време върху мрежата и по-стриктният контрол помага за по-бърза реакция при нужда. През тази година ЧЕЗ Разпределение ще извърши и модернизация на възлова станция „ТЕЦ Плевен" за 200 000 лв. В рехабилитация на кабели в Плевен, Кнежа, Червен бряг и Койнаре ще бъдат инвестирани 415 000 лв. Реконструкция на мрежи ниско напрежение ще бъдат реализирани в Плевен, Червен бряг, Долна Митрополия и Гулянци за 253 000 лв.

Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Плевен е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България.