54 милиона души ще гледат A to JazZ 2019
Секция: Шоубизнес
19 Юни 2019 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
54 милиона души ще гледат A to JazZ 2019

/КРОСС/ Безпрецедентен успех отбелязва най-мащабният джаз фестивал у нас
A to JazZ. Изключителното международно признание се свързва с факта, че най-голямата телевизия в света, изцяло отдадена на джаза, класическата музика и танца, ще заснеме и излъчи ключово съдържание от тазгодишното събитие, очакващо всички фенове между 5-и и 7-и юли в Южен парк 2. Решението на престижния канал е подтикнато от високото качество на фестивала и големия интерес на европейската публика към него. Поканата за това ключово партньорство, без аналог за българската музикална сцена, идва от програмните директори на MEZZO заради изключителното богатството от актуални местни и чуждестранни артисти, представящи най-новата си продукция на фестивала, както и благодарение на доказаното ниво на организация.

MEZZO има зад гърба си почти 30-годишна история и покритие на пет континента - Европа, Азия, Северна Америка, Австралия и Африка. Водещият френски всекидневник Le Figaro нарича канала „благодетел на човечеството". Зрителите по света надхвърлят 54 милиона, а интересен факт е, че България е една от водещите европейски страни по брой абонати на глава от населението - над 1 300 000 за 2018 г. Каналът вече излъчва рекламен клип на A to JazZ 2019, като международният отзвук е повече от позитивен, а фестивалът очаква голям брой посетители от Европа.

 

Деветото издание на трите фестивални дни, предстоящи на 5-и, 6-и и 7-и юли в Южен парк 2, ще събере най-младите световни и български артисти под открито небе. Хедлайнери са абсолютните новатори Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note, а тази година акцентът в програмата залага на младото поколение в музиката и авангардните смесици от стилове. Освен на гостуващите световнопризнати звезди,

фестивалът традиционно дава сцена и на голям брой родни формации и музиканти. За повече информация относно съпътсващата програма, детайли и актуални новини около A to JazZ 2019 следете Facebook и Instagram, както и сайта www.atojazz.bg. Официалните хаштагове на фестивала са #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.

A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата.
Конференцията A to JazZ Talks се провежда в подкрепата на Столична програма „Култура" и Национален фонд „Култура".