Лудогорец изтегли добър жребий за втория кръг в Шампионска лига
Секция: СПОРТ
19 Юни 2019 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец изтегли добър жребий за втория кръг в Шампионска лига

/КРОСС/ За разлика от първия квалификационен кръг в Шампионската лига, българският шампион Лудогорец изтегли доста по-приемлив жребий за втората фаза на надпреварата. Ако стигнат до нея, разградчани ще се изправят срещу победителя от мача между шампионите на Люксембург и Малта - Дюделанж и Валета.

За да стигнат до там обаче, "орлите" ще имат много тежко препятствие в първия рунд, където срещат унгарския гранд Ференцварош. При положителна развръзка срещу коравия съперник, вече идват битките с Дюделанж или Валета, които ще се състоят вече на 23/24 юли и 30/31 юли. Лудогорец ще е гост в първия мач.

От двойката за втория квалификационен кръг големият фаворит изглежда тимът на Дюделанж, посочва Gong.bg. В този тим играе българският младежки национал Едисон Йорданов, а миналата година игра в груповата фаза на Лига Европа и предизвика истински фурор с представянето си.

Лудогорец вече се е срещал с Дюделанж. Двата отбора играха в квалификациите на турнира през 2014 г., когато българите надделяха с 4:0 в първия мач и на реванша допуснаха равенство 1:1.

Впоследствие родният шампион отстрани още сръбския Партизан и румънския Стяуа и стигна за първи път в историята си в груповата фаза на Шампионската лига, където се изправи срещу Ливърпул, Пари Сен Жермен и Базел и завърши с актив от 4 точки, взимайки първата победа на български тим в групите на Турнира на богатите. Това се случи срещу Базел в София.