Sanofi и Google с новa виртуална лаборатория Innovation Lab в областта на здравеопазването
Секция: Технологии
19 Юни 2019 16:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sanofi и Google с новa виртуална лаборатория Innovation Lab в областта на здравеопазването

/КРОСС/Sanofi и Google ще създадат виртуална иновативна лаборатория - Innovation Lab, с амбицията радикално да трансформират начина на предоставяне на лекарства и здравни услуги, използвайки силата на новите технологии и данни.
„Ние сме на прага на нова епоха, в която, партнирайки си с иновативни технологични и аналитични компании ще имаме възможността да трансформираме изцяло здравеопазването", коментира Амийт Натвани, Главен дигитален и медицински директор и вицепрезидент на Sanofi. „Чрез комбинацията от научните открития на Sanofi в сферата на биотехнологиите с лидерските познания на Google, от изчислителните облаци до най-съвременния изкуствен интелект, ние се стремим да дадем на хората по-голям контрол върху тяхното здраве и да ускори откриването на нови терапии".
„Фармацевтичните компании търсят цифрови иновации, за да подпомогнат създаването на достъпни решения за здравеопазването. Очакваме с нетърпение да си сътрудничим със Sanofi, за да подпомогнем ускоряването на цикъла на иновациите в здравеопазването за населението по целия свят." каза Томас Куриан, главен изпълнителен директор на Google Cloud.
Sanofi и Google ще анализират масиви с данни, за да разберат по-добре ключовите заболявания и да извлекат информация за пациентите. Това ще даде възможност на Sanofi да проучи и разработи по-персонализирани подходи към лечението и да определи начините за подобряване на здравните резултати. Компаниите ще използват технологиите, за да анализират реалните бази с данни на Sanofi за по-доброто разбиране на това какви лечения работят за пациентите. Целта е да се подобри предлагането на индивидуални подходи за лечение, като по този начин се оптимизира грижата за пациентите и се намалят разходите за здравеопазване.
Sanofi и Google също планират да прилагат изкуствен интелект (AI) в различни набори от данни за по-добро прогнозиране на продажбите, маркетинга и дистрибуционната мрежа. Използването на AI ще вземе под внимание информация в реално време, както и географски, логистични и производствени ограничения, за да помогне за точността в тези процеси.
Освен това, Sanofi IT ще модернизира инфраструктурата си чрез мигриране на някои съществуващи бизнес приложения към Google Cloud Platform (GCP). Като използва автоматизацията, мащаба и гъвкавостта, заедно с увеличаването на възможностите за анализ на данни , Sanofi ще ускори и опрости управлението на процесите в компанията, ще осигури лесен достъп до най-новите технологии и интегрирането им в бизнес плановете. Преходът към GCP ще максимизира оперативната ефективност на разходите и ще подкрепи бизнес целите, включително лабораторията за иновации.