Започва изграждането на кръгово на входа на Габрово
Секция: Автомобили
19 Юни 2019 20:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва изграждането на кръгово на входа на Габрово

/КРОСС/ Утре - 20 юни, стартира реконструкцията и изграждането на кръгово кръстовище на път I-5 на входа на Габрово, идвайки от Велико Търново. То ще замени съществуващото четириклонно кръстовище на улица „Орловска", която съвпада с първокласния път I-5 в град Габрово и улиците „Търновско шосе", „Лазурна" и бул. „Бойката". С построяването му ще се улесни трафикът на входа на областния град и ще се повиши безопасността на движение в района.
Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „Пътстрой-Габрово" АД. Стойността на договора е 1 683 441.35 лв. с ДДС. Надзорът е възложен на „АЙ ТИ ЕМ ПРОДЖЕКТ ООД. Стойността на техния договор е 9384 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на строителството е 130 дни, а средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура".
Проектът предвижда полагане на нова асфалтова настилка, предпазни ограждения и пътна маркировка. Ще се възстанови отводняването на платното. Ще бъдат обновени тротоарите, бордюрите и прилежащите зелени площи. Кръговото кръстовище ще бъде с ново енергоефективно осветление.
Строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението или пренасочването на трафика по обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.