Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юни 2019 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”

/КРОСС/ Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади". Майката призова в социалните мрежи собственикът да се свърже с нея, за да разбере дали кучето е ваксинирано против бяс.

Инцидентът е станал вчера по обяд. Милена Янчева е била на разходка с двете си деца. Дъщеря й, която е на 8 години, карало колело зад блока. Изведнъж видяла как два питбула я гонят. Те са били вързани едно за друго на една каишка и са били без намордници. Собственикът им не успял да ги хване. Излезли и други хора, които се притекли на помощ. Според собственика кучетата са искали да си играят с детето.

Снимка: Фейсбук, Милена Янчева

Майката е извадила медицинско удостоверение и смятат да си потърси правата. Ще подаде и жалба.

„Не трябва такива опасни кучета, които се отглеждат в домашни условия, да са без намордници и каишки покрай блоковете", на мнение е Милена Янчева. "Стопанинът на кучетата се бореше дълго да ги махме от нас но не можеше", пише още във Фейсбук профила си Милена Янчева. "Моля ви дръжте си здраво кучетата" ,призовава майката, която се надява преживеният ужас да не се случи и на други хора.

Предстои детето да бъде ваксинирано против тетанус. Родителите трябва да преценят дали да поставят и инжекция против бяс.