Румен Петков се срещна с посланика на Сирия
Секция: ПОЛИТИКА
20 Юни 2019 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков се срещна с посланика на Сирия

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Сирия у нас Н. Пр. Мохамед Мохамед. Срещата е част от серията работни разговори на представители на АБВ с посланици и граждани от арабските страни в България и е осъществена със съдействието на експерта на АБВ за страните от арабския свят и Близкия изток Анастас Терзобалиев.
Петков и Н. Пр. Мохамед Мохамед разговаряха за необходимостта от общо сътрудничество и посланикът изрази задоволство на политиката на партията в тази посока. Петков отбеляза желание от динамични отношения между българската и сирийската държави в културно и икономическо отношение. Двамата се обединиха около съгласието за несправедливост на икономическите санкции срещу Сирия, което удря пряко населението на страната и е доказала се неефективна международна практика, елемент от двойните стандарти, които за АБВ за съществено неприемливи. Румен Петков подчерта важността на това да се запази мирното развитие на държавата Сирия и неприкосновеността на териториалната цялост и ненамеса във вътрешната политика на държавата.
В рамките на разговора Румен Петков се ангажира да съдейства за осъществяване на контакт и скорошна среща на АБВ-Младежи с младежки организации от Сирия, Ирак, Либия, Ливан, както и за възможността за обучение на сирийски студенти у нас. За целта предстоят срещи на Н. Пр. Мохамед Мохамед с изявените университети у нас.