ЧЕЗ инвестира в подобряване на електрозахранването в Ловешка област
Секция: ИКОНОМИКА
20 Юни 2019 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ инвестира в подобряване на електрозахранването в Ловешка област

/КРОСС/ Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Ловеч. Домакин на събитието беше областният управител Ваня Събчева. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г.

През 2018 г. компанията инвестира близо 2 млн. лв. в подобряване на електрозахранването в областта. Дружеството изгради нов трафопост в село Голяма Желязна, община Троян за 180 000 лв. В реконструкции на мрежи ниско напрежение в м. Стърна река, гр. Априлци, с. Дойренци, общ. Ловеч и в гр. Луковит ЧЕЗ Разпределение вложи 409 000 лв.

През 2019 г. ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира 2,2 млн. лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Ловеч. Сред по-значимите обекти са изграждане на нови трафопостове в с. Гумощник, общ. Троян и в гр. Троян, подмяна на кабели в Ловеч и Луковит, реконструкция на мрежа ниско напрежение в гр. Априлци, с. Бежаново, с. Румянцево и с. Дъбен. Компанията стартира и подготовка на мрежата за инсталиране на дистанционно обслужвани електромери в гр. Ловеч, които ще бъдат монтирани през 2020 г. Тези електромери ще осигуряват поглед в реално време върху мрежата и по-стриктният контрол ще помага за по-бърза реакция при нужда.

Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Ловеч е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България.