Variety посвещава брой на ЛГБТ общността
Секция: Шоубизнес
20 Юни 2019 20:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Variety посвещава брой на ЛГБТ общността

/КРОСС/ Едно от най-големите световни списания - Variety, хвърля светлина върху някои от най-големите и най-добри таланти в Холивуд, които са част от ЛГБТ общността.

В новия брой на списанието, озаглавен „Power of Pride", са представени Джим Парсънс, Били Айкнър, Азия Кейт Дилън, Емджей Родригез, Дон Лемон и Хана Гадсби.Звездата от свършилия неотдавна световно успешен сериал „Теория за големия взрив" Джим Парсънс говори за силата, която е почувствал, след като става публично известно, че е гей: „Като стана публично, си казах - ОК, ако все още имате проблем с хомосексуалните хора, имате проблем с мен. Почувсвах голямо въодушевление и все още го има! Така го усещам. Това е огромно облекчение, а в същото време е хубаво понякога да чувстваме справедлив гняв".

Били Айкнър, от своя страна, говори за хомофобията, която все още съществува в кино индустрията, като припомня продуцент, който казва, че е ок с това да има повече гей образи, но не разбирал защо тези роли трябва да се дават на гей актьори. „Никой не иска свят, в който хетеро трябва да играе хетеро, или гей да играе гей, защото хубавото на това да си актьор е да се превъплътиш в образ, какъвто не си. Проблемът е, че ролите не се разпределят равностойно в момента".
Азия Кейт Дилън говори за новаторската роля като non-binary образ (бел. ред.: non-binary - хора, които могат да се идентифицират с два или повече пола; без полова принадлежност; с колебаеща се полова идентичност; не поставят име на своя пол) в американската телевизионна поредица „Милиарди": „Има една перспектива в „Милиарди" - учи ни да разбираме половата идентичност, за което аз и моят характер можем да бъдем мост. Мисля, че разбирането създава надежда".Дилън говори и за хората, които са отъпкали пътя, по който сега върви: "Прекарам много време в размисъл за хората, които дойдоха преди, които пламнаха по пътя, към който се присъединих. Хора като Марша П. Джонсън, Силвия Ривера и Джеймс Болдуин... странни хора, транс-жени и цветни хора, които започнаха революцията много преди да се родя. Нямаше да бъда тук без техните кръв, пот и сълзи".