Магистрала "Хемус" се руши година след ремонта
Секция: Автомобили
21 Юни 2019 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Магистрала "Хемус" се руши година след ремонта

/КРОСС/ Част от ремонтираното преди година платно на виадукта преди тунела „Топли дол" е пропаднало. Това създава опасност за пътуващите по магистрала „Хемус", сигнализират наши зрители в рубриката „Моята новина". Румен Бахов провери на място каква е ситуацията.

Аз всеки ден пътувам по този маршрут между София и Правец. Забелязах още преди няколко дни, когато асфалтът започна да се свлича надолу. Става все по-зле. Вчера дори се получи задръстване, защото хората намаляват скоростта заради дупката, обясни в Калин Караиванов в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България". Той допълни, че вчера задръстването е стигнало до тунел „Витиня".

Има съвсем логично обяснение на това. От 2-3 дни се е скъсала настилката и са се получили тези напречни пукнатини и това изнасяне надолу. То започна преди около две седмици. Това е временно покритие. Ремонтът на това съоръжение още не е приключил, обясни инж. Иван Досев от АПИ. По думите му отсечката не може да се затвори за движение, защото в момента се извършва ремонт на другото платно. И няма през къде да бъде отклонено движението. Той обясни още, че плочата на пътя е абсолютно здрава и няма проблем с нея. Асфалтовото покритие било временно и няма проблем с него. До края на деня ще има свързващи кръпки, обеща Досев.